Personal training palvelut: fitpark.fi

maanantai 5. tammikuuta 2015

Teitkö laihdutus lupauksen vuodenvaihteessa? Näillä vinkeillä onnistut!

Näin tammikuussa kuntosalit ovat taas täynnä niitä jotka ovat tehneet uudenvuoden lupauksen ja päättäneet laihduttaa. Miksi kuitenkin lähes joka vuosi käy niin että helmikuussa nämä kuntoiluintoilijat ovat jo kyllästyneet/ luovuttaneet?

Yleensä ensimmäinen virhe tehdään jo siinä vaiheessa että luvataan liian paljon liian pienessä ajassa, ne kilot eivät ole tulleet yhdessä yössä, joten ne ei myöskään lähde yhdessä yössä. Kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta ei kannata tehdä yhdessä yössä vaan pikkuhiljaa karsia niitä "huonoja" syömätapoja ja lisätä liikuntaa arkeen mukaan. Jos et ole liikkunut pitkään aikaan niin se bodyPump tai crosfit-tunti ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Se että lähdetään sinne salille " mulle nyt kaikki heti" asenteella ja sitten kun huomataan että mitään ei heti tapahdukaan niin ollaan jo vähän niinkuin luovutettu, hommasta ei voi ikinä tullakaan mitään.

Mitään oikotietä onneen kun ei ole vaan jos haluaa pysyviä tuloksia, on tehtävä pysyviä elämäntapamuutoksia. Tässä muutama vinkki millä pääset alkuun:

1. Aseta itsellesi tavoite. 
  • Realistinen painonpudotus on noin 0.5- 2kg/ viikossa
  • Selkeä tavoite auttaa pitämään motivaatiota yllä 
2. Hanki kuntosali-ohjelma.
  • Yleensä aloittelijoille riittää kun ohjelma on jaettu kahteen osaan: Ylävartalotreeniin ja alavartalotreeniin. Jotkut myös suosivat että koko kroppa treenataan yhdellä kerralla läpi mutta itse suosin kaksijakoista ohjelmaa mieluummin.
  • Kuntosalien henkilökunta auttaa tekemään juuri sinulle sopivan ohjelman ja sinun tarpeidesi mukaan.
- Aika usein näkee kuntosalilla ensikertalaisia jotka hyppivät laitteesta toiseen, tietämättä edes mitä niissä kuuluu tehdä ja sitten on paikat rikki kun tehdään vääriä liikkeitä.

3. Ruokavalio. 

- Ruokavaliota ei tarvi muuttaa yhdessä yössä mutta pienillä muutoksilla olet lähempänä tavoitettasi.
  • Vaihda jogurtit maustamattomaan/ rasvattomaan rahkaan.
-Jogurtit sisältävät paljon sokereita.
  • Vaihda kovat rasvat/ voi, margariini esim. oliivi- tai kookosöljyyn.
  • Vaihda  vaaleat leivät täysjyväleipään ja valkoinen riisi/ pasta täysjyväriisiin.
  • Syö paljon kasviksia.
  • Juo vain vettä väh. 2 litraa vuorokaudessa.
  • Muista säännöllinen ateriaväli, näin pidät verensokerin tasaisena eikä tule mieli napostella mitään makeaa.
4. Uni
  • Uni on erittäin tärkeä asia, joka usein jää liian pienelle huomiolle. Jos nukut liian vähän tai huonosti, se tulee näkymään kehityksessäsi. Jokainen ihminen tarvitsee unta vähintään 6- 8 tuntia yössä. Eli sanonta " lihakset kasvavat levossa" pitää hyvinkin paikkansa.
5. Vitamiinit 
  • Huolehdi myös riittävästä vitamiinien saannista. Jos ruokavaliosi on muuten kunnossa niin tavallinen kuntoilija ei yleensä tarvi vitamiineja purkista, D- vitamiinin tarve kuitenkin talvella kun on pimeää, on suurempi jolloin on hyvä varmistaa riittävä saanti.
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Silloin kun on tarkka suunnitelma ja oikea ruokavalio tukemassa projektia saat varmasti tuloksia jotka kestävät loppuelämän! Edellyttäen tietenkin että pitäydyt suunnitelmassa. Jokaiselle tulee varmaan repsahduksia matkan varrella mutta niihin ei kannata jäädä rypemään vaan jatkaa sinnikkäästi eteenpäin!



Tsemppiä!

-Pia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti