Personal training palvelut: fitpark.fi

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Mietteitä tulevasta kisadieetistä

Huomenna se sitten alkaa, kauan odotettu kisadieetti :) Mulle nimittäin tää offilla oleminen ei ole mitään mukavaa hommaa vaikka moni niin luuleekin, koska silloinhan saa ja pitää syödä paljon eiks niin? Joo paljon pitää syödä mutta  ei mitään mäkkärin hamppareita vaan kunnon puhdasta ruokaa: riisiä, pastaa, kanaa, kalaa, lihaa, kasviksia ja vihanneksia.


Mä olen ollut lapsesta asti pitkä ja hoikka joten olen joutunut todella tekemään töitä sen eteen että olen saanut painon nousemaan ja vielä niin ettei sitä läskiä tulisi hirveesti. Tässä muutama kuukausi sitten kävi nimittäin niin että tunsin oloni tosi väsyneeksi ja turvonneeksi ja juttelin tästä mun toiselle hierojalle Mika Pihlmanille joka sitten sanoi että yleensä fibromyalgiaa sairastaville ei sovi suuret määrät hiilihydraattia vuorokaudessa, ajattelin että voi hitto olenko nyt turvottanut itseni turhaan tietämättömyytäni ja laitoinkin tästä heti viestiä valmentajalleni ja ruokavaliooni tehtiin muutoksia ja hiilihydraatteja vähennettiin. Kun sain painoa n. 4-5kg alemmas olo helpottui ja treenikin alkoi taas kulkea paremmin.

Lehdistä saa usein lukea huikeita onnistumistarinoita "pullukasta fitnessurheilijaksi" mutta tilanteesta toisinpäin harvemmin. Se että mä olen ollut laiha ja miltä mä näytän nyt, välissä 2 vuotta ja 4kk, on vaatinut ihan helvetisti duunia! 4-5 salitreeniä joka ikinen viikko ympäri vuoden, satoi tai paistoi, välillä vähemmän motivaatiota ja välillä enemmän mutta kokoajan on menty lähemmäs tavoitteita. Aina ei todellakaan ole tuntunut siltä että olisi saanut muutoksia kropassa aikaan mutta kun löytyi vanha valokuva niin alkoi itsekin uskomaan tuloksiin :)
Salilla käyminen kun yleensä on aika yksinäistä puuhaa koska sinne mennään treenaamaan eikä juoruamaan kavereiden kanssa ja se että joka päivä tuijotat itseäsi salin peilistä, et voi huomatakaan pieniä muutoksia kropassasi saatika että joku tulisi niistä sulle sanomaan, ei todellakaan. Eri asia jos olet pudottanut painoa 20kg, se kyllä huomataan. Mulle on tullut painoa 19kg reilussa 2 vuodessa ja kukaan ei oikeastaan huomaa mitään, jännä juttu. On tässä sentään jotain tehty oikein kun en kuitenkaan näytä ryhävalaalta vaikka välillä siltä on tuntunutkin :) :)


Huomenna alkaa kisadieetti joka tuo 4-5 salitreenin lisäksi 2 HIIT-treeniä, 2 kävelylenkkiä ja 4 muuta aeroobista viikko-ohjelmaan, 7 aeroobista siis yhteensä. Kaiken tämän lisäksi käyn joka päivä töissä ja valmennan lisäksi asiakkaita. En väitä että tästä tulisi helppoa mutta olen valmis niin henkisesti kuin fyysisestikin ja mikä tärkeintä, teen tämän itseni takia koska nautin haasteista! This mom rules!!



                                             

 

5 kommenttia:

  1. Anonyymi11/01/2015

    Miten voit olla offilla, jollet ole koskaan kisannutkaan?

    VastaaPoista
  2. Ei offilla olemisella ole mitään tekemistä kilpailemisen kanssa. Treenivuosi jaetaan yleensä kehityskauteen eli "massakauteen" jolloin rakennetaan lihasta (Offkausi), syödään +kaloreita ja sitten diettiin jossa poltetaan rasvat pois vähentämällä hiilihydraatteja pikkuhiljaa. Tämän voi tehdä ilman että kilpailee ja aika moni aloittaakin dieetin aina keväällä jotta kesällä olisi "rantakunnossa". Jos aina treenaa samalla tavalla ja syö samalla, ei voi myöskään kehittyä ja tätä näkee aika usein saleilla, käydään vuosikaudet treenaamassa mutta mitään muutoksia ei kropassa näy.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi11/04/2015

    Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Poistin edellisen kommentin koska se oli mielestäni loukkaava koskien työtäni personal trainerina. Tämä blogi on henkilökohtainen ja kerron täällä omasta elämästä, treenaamisesta, ruuasta ja valmistautumisestani kilpailuihin. Täällä en puhu asiakkaistani koska personal trainerin ja asiakkaan välinen suhde on aina luottamuksellinen. Minulle voi laittaa s.postia osoitteeseen piankunnossa@gmail.com ja vastaan mielelläni asioihin koskien työtäni.

    VastaaPoista